понедељак 17 јун 2019
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
elektronik sigara sitesi - elektronik sigara - ukash satin al

Ово је званичан веб-портал Шесте београдске гимназије. Чини га систем веб-сајтова: овај сајт,
стари сајтелектронско учење НОВО, алумни-сајт,  Фејсбук-страница , матурски радови 2013, као и више затворених вики и блог сајтова за потребе наставе. 

Сврха наших сајтова није само информисање већ и обука чланова секције. Стога настојимо да пратимо развој технологије и сваких пар година правимо нови сајт. Некад бољи некад лошији. Шеста београдска гимназија имала је свој први сајт 2002, затим други 2004трећи 2006, четврти је уједно и први динамички сајт настао 2008.

h20140517 133034

Овим путем се захваљујемо свим запосленима, ученицима, родитељима, бившим ђацима Шесте београдске гимназије као и свим људима добре воље који су несебично дали свој добринос да данашња хуманитарна акција успе.

Посебну захвалност дугујемо родитељима г.  Александру Давидовићу и  Слободану Стакићу као и Ивану и Михајлу без којих транспорт помоћи не би био могућ.

Хуманитарна помоћ  Шесте београдске гимназије, у пуном транспортном комбију, достављена је у 14 часова прихватном центру у основној школи у Јакову одакле ће бити дистрибуирана онима којима је неопходна.

Током наредне недеље обавестићемо све заинтересоване о даљим хуманитарним акцијама Шесте београдске гимназијe.

Такође, по нашим сазнањима, један број ученика волонтира у прихватним центрима широм Београда.

hWP 20140517 001

hWP 20140517 004

h20140517 133039

Sajt 26

 На иницијативу и у организацији Ученичког парламента Шесте београдске гимназије, 3.марта 2014.г. реализована је манифестација „Шеста за вас“. Чланови парламента су позвали ученике осмих разреда основних школа са општинe Звездара, Палилулe и Врачарa у намери да им представе школске активности, прикажу атмосферу у школи и на часовима и одговоре на сва њихова питања. Од 36 позваних одазвало се 14 основних школа са укупно 200 ученика.

Након регистрације, коју су обавили Жељко Матић, Љиља Живанић, Ана Ковачевић и ученици домаћини, гости су заузели места у свечаној сали. Прво су саслушали уводну реч директора, да би после упознали и Шесту из угла ученика. Након презентације Антоније Радуловић, Александра Јовановића и Милене Марковић о радионицама, секцијама, и ваннаставним активностима које им наша школа нуди одслушали су химну школе уз коју смо се сви мало размрдали. За време презентације Јана Андрејевић је обавила фотографисање, а Милена Марковић видеоснимање, како би ова успешна акција и атмосфера са ње остала у што дужем сећању.Уследила је посета часовима по кабинетима у којој је свако од ученика домаћина добио своју групу осмака коју је провео кроз најопремљеније кабинете школе. Професори и одељења чије смо часове посетили су нас радо примили и још боље упознали са радом школе.

Данашњи осмаци су након кратког обиласка отишли кућама, задовољни зато што су добили одговоре на сва питања и са јаснијом представом коју гимназију треба да упишу. Такође су добили и флајере који ће их подсећати на ово незаборавно држење. Неки од будућих гимназијалаца су напуштали нашу школу уз стихове наше химне:”Ми волимо Шесту, Шеста воли нас!” што нам говори да су и они подједнако уживали у свему као и ми.

Овим путем се захваљујемо Гојку Милосављевићу на припреми свечане сале, Илији Чобићу и Миленку Ћирићу зато што смо се осећали безбедно као и професорима Жељку Матићу, Љубици Лалић, Ани Ковачевић и Томиславу Ћокићу и посебно психологу школе Љиљи Живанић без којих не бисмо могли да реализујемо нашу идеју. Посебно се захваљујемо и директору Радету Зејаку који нам је дозволио да презентујемо нашу школу будућим првацима. Такође да није било ученика домаћина, Антоније Радуловић, Александра Јовановића, Милене Марковић, Милоша Царевића, Луке Рангелова, Александра Остојића, Василија Козића, Софије Костић, Ане Миловановић, Јоване Бусић, Елеоноре Урошевић, Марије Станојевић, Александре Ђорђевић, Ане Балиновац, Анђеле Јовановић, Јестире Максутовић и Невене Панчић, као и осталих који су носили позивнице, ова акција не би била овако успешна.

Sajt 16

Sajt 19

Sajt 21

Sajt 20

Sajt 24

Sajt 25

ПОЗИВАМО ВАС ДА ДАНА 03.03.2014. ГОДИНЕ У 12:30 ЧАСОВА ДОЂЕТЕ У ШЕСТУ БЕОГРАДСКУ ГИМНАЗИЈУ У ЖЕЉИ ДА СЕ УПОЗНАМО.
АКЦИЈОМ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА" ШЕСТА ЗА ВАС" УПОЗНАЋЕТЕ СЕ СА РАДОМ НАШЕ ШКОЛЕ, ЊЕНИМ СЕКЦИЈАМА И РАДИОНИЦАМА, А ЊЕНИ САДАШЊИ УЧЕНИЦИ, БИВШИ УЧЕНИЦИ ВАШЕ ШКОЛЕ, ЋЕ ВАМ ОДГОВАРАТИ НА СВА ПИТАЊА.
ОЧЕКУЈЕМО ВАС У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ КАКО БИ РАЗМЕНИЛИ ИСКУСТВА И ПОКАЗАЛИ ВАМ ЗАШТО ЈЕ БАШ "ШЕСТA" ЈЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ ГИМНАЗИЈА У БЕОГРАДУ.

ВИДИМО СЕ!

АНТОНИЈА РАДУЛОВИЋ,
ПРЕДСЕДНИЦА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ШЕСТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ
И РАДЕ ЗЕЈАК, ДИРЕКТОР

Жири Звездарског беседништва гимназијалаца, које је одржано 27. фебруара 2014. године у Шестој београдској гимназији, у саставу Олгица Рајић, професор српског језика и књижевности, Љиљана Маловић Козић, професор филозофије, Славица Калинић, професор биологије, Томислав Ђокић, професор музичке културе и Радивоје Благојевић, професор социологије одлучио је да прву награду додели Велимиру Перовићу, ученику Шесте београдске гимназије, а другу награду Драгану Стојановићу из Шесте београдске гимназије, док је трећа награда припала Лазару Суботи из Треће београдске гимназије.
Четрнаест беседника: Иван Даниловић, Срђан Драганић, Марко Божовић, Велимир Перовић, Драган Стојановић, Сара Крајиновић, Лазар Субота, Мијодраг Станковић, Ана Пантелић ,Настас Јакшић, Стефан Стајић, Јаков Милетић, Меланија Манчић,Лука Рангелов ученика Шесте београдске гимназије, Војне гимназије, Београд, Треће београдске гимназије и Математичке гимназије говорили су на три теме:
1. Достојанствен човек се може уништити, а не и поразити
2. Када стигнеш на чистину, узми раван смер, властитим знањем, а не вођен другим
3. Слободна тема
Такмичари су и ове године показали културу језика, мишљења и говора и велико ангажовање у утицању на друштвену свест и поправљање не само данашњице, већ и будућности мачем речи и идеје. Жири је највећим оценама ценио квалитет беседе и њену оргиналност, затим, јасноћу поруке, реакцију публике, сам наступ, уверљивост, језик и дикцију.

Sajt 18   

Sajt 17

Sajt 8   

Sajt 7   

Sajt 6 

 Sajt 15

Sajt 9 

Час са директором

Сваке друге седмице у месецу, петком од 13 до 13:45,термин је за сусрет ученика и директора: "Час са директором" - време и место резервисано првенствено да ученици разговарају са директором и изнесу своје предлоге, питања, примедбе...

Електронски дневник

Параметре за приступ родитељи су добили од разредних старешина. Дневник се може погледати на овом линку.

Библиотека и рачунари

Радно време библиотеке је од 8 до 19 сати сваког радног дана. У библиотеци су ученицима осим књњига на располагању и два рачунара. Ученици могу (у кухињи код зборнице) узети и кључ од кабинета 222 и користити још пет рачунара.

Школски донаторски динар

Трошковник школског донаторског динара погледајте овде

Филм o Шестој београдској гимназији

Филм направили бивши ученици Шесте: сценарио и режија Владимир Алексић, камера, избор музике и монтажа Бранко Исаковић, текст говори Ненад Ћирић. Коришћени материјали из архиве Шесте београдске гимназије.

Филм је премијерно приказан на прослави поводом 80. година наше школе.


Пријава

Министарство просвете

Клик до знања

е-писмен

ЗУОВ

  Едмодо

 

  Вебциклопедија

 

Креативна школа

 
Антологија српске кљижевности
 
Петница
 
Наша школа 

  Бионет

 

  ПИЛ

alsancak çiçek alsancak çiçekçi bornova çiçek bornova çiçek siparişi konak çiçek siparişi karşıyaka çiçek karşıyaka çiçekçi karşıyaka çiçek siparişi